U saradnji sa Grand kafom, čast mi je da vam otkrijem na kojem projektu smo to vredno radili prethodnih šest meseci!

U pitanju su ilustracije za limitirane edicije coffee gadget-a koje dobijate na poklon uz kafu.

Inspiracija za kreiranje ilustracija za ovaj projekat je potekla od meni omiljenog rituala: ispijanja kafe. Veliki sam ljubitelj kafe. Prepuštam joj se u potpunosti, te veoma cenim kvalitetnu kafu. Uživam u njenom mirisu i ukusu. Ritual ispijanja kafe je vreme koje je posvećeno samo meni. Ona nije samo pokretač energije, već predstavlja i veliki izvor inspiracije, te najčešće pijem kafu dok stvaram. Motiv kafe je često zastupljen u mojim ilustracijama. Za mene je ona mnogo više od običnog napitka.

Koliko nas ima koji dan započinjemo baš kafom? Znate onih svetih 15 minuta tokom jutra koje izdvojimo samo za sebe, naše misli i kafu? Ili kafe koje ispijamo sa prijateljima? Kafa je svedok svih naših velikih uspeha. Kada je to potrebno, tu je da nam pruži energetski boost ili je tu, kao svedok svih naših uspona i padova, baš prilikom susreta sa prijateljima. 

Na ilustracijama ćete videti dosta zelenila i cveća. To je zato što me priroda inspiriše. Transportuje me na mesta gde je sve mirno i tiho. Konstatno me podseća na to da je sve u redu, ili ako nije da će biti. Cveće unosi radost i poziva na sreću!

Pokušaću da vam dočaram kako izgleda proces nastajanja ilustracija. Sve počinje od ideje koju je potrebno materijalizovati. Tu pomažu moodboards ili table za inspiraciju. Zatim, prikupljam fotografije koje mi se dopadaju, kao i citate koji me inspirišu. Nakon toga sledi  najzanimljiviji deo, a to je pravljenje moodboard-a za ono što sam zamislila. Table za inspiraciju/kolaži/moodboards korisne su za sve projekte na kojima radite, bili oni lični ili poslovni.

Nakon formiranih tabli za inspiraciju, vreme je za kreiranje skica olovkom i predstavljanje ideja Grand kafi. Nakon usvojenih ideja, sledeći korak je boja i dodavanje detalja. Nakon toga ponovo sledi odobravanje ilustracija.

Ono što je za mene kao umetnika  veoma bitno jeste da imam slobodu u stvaranju. Ovo je jedan od najvećih (i najlepših) projekata na kojima sam radila do sada, a da sam imala potpunu slobodu. Osećaj je zaista neverovatan, kada ti jedan tako veliki brend veruje i podržava te u potpunosti.

Izmene koje sam imala su više bile tehničke prirode kako bi ilustracije mogle bolje da se primene na proizvode. To se uglavnom sastojalo između eliminacije viška elemenata i uslovno rečeno čišćenja ilustracije.

Crtala sam ono što volim i što me inspiriše. Želela sam da nas sve podsetim kako sreću čine male stvari. Kafa sa dragim osobama je sve što nam je potrebno da budemo srećni. Da budemo tu i sada, da uživamo i cenimo ono što imamo.