Slično kao u ovom postu, sastavljam vam i listu najboljih krema protiv bubuljica. Ovde će biti za svakog po nešto, kako za one sa ozbiljnijim problemom tako i za one sa povremenim bubuljicama.


Skinoren- Ova krema je za vas ako imate upaljeno lice sa dosta bubuljica, nikako nije za ciljano nanošenje (u smislu namažete ciljano na bubuljicu i ona nestane preko noći).Osnova ove kreme je azelainska kiselina. Krema dolazi u tubi od 30gr i  cena joj je oko 700 dinara. Više o ovoj kremi možete pročitati ovde. Napomenula bih samo jednu stvar, ako želite da je koristite prvo se konsultujte sa dermatologom pošto je ovo ipak lek.


Aknefug Oxid Wash - Ovo je suspenzija nije krema, ali je sa dobrim razlogom ovde. Dakle, suspenzija koja sadrži 4% benzoil peroksida. Preporučujem je baš svima, onima koji imaju ozbiljniji problem sa bubuljicama kao i onima kojima povremeno izađe koja bubuljica. Onima koji imaju problem sa bubuljicama, ova suspenzija će blagovremeno rešiti problem, a ovim drugima, verujem preko noći. Suspenzija je baš jaka, tako da se MORATE pridržavati uputstva. Benzoil peroksid je poznat po najboljoj delotvornosti na bubuljice, ali ne sme predugo da se koristi jer može postati kancerogen. Suspenzija dolazi u tubi od 100gr i  cena je oko 1400 dinara.


Lilly krema za problematičnu kožu - Ovu kemu preporučujem svima. Nanosi se ciljano na bubuljicu ili zahvaćenu regiju. Nekome će preko noći srediti bubuljicu,  a neko će imati fazu "pročišćavanja" kada će bubuljice izaći napolje, a potom će se povući. Može se naći samo u Lilijevim apotekama. Dolazi u kutijici od 15ml i cena je 149 dinara. Više o ovoj kremi možete pročitati ovde




La Roche Posay Effaclar Duo - Ovo je krema koja će vam ili odmah odgovarati ili će vam biti užasna. Krema nije jaka, prilagođena je osetljivoj koži. Može da se koristi ciljano ili na zahvaćenu regiju. Krema dolazi u tubi od 30 ml i košta oko 1300 dinara (zavisi gde kupujete). Znate da je meni baš dobro sredila lice, više o tome pročitajte ovde.




Avene Triacneal - Ovo je unapređena verzija Diacneal kreme. Osnovu ove kreme čini glikolna kiselina i retinaldehid, zbog toga ova krema mora da se koristi noću i preko zime (kada nema sunca, fotosenzitivna je). Glikolna kiselina vrši hemijski piling, dok se retinaldehid brine o bubuljicama. Dobra strana ove kreme je što uklanja bubuljice i flekice, ali postoji mogućnost prolaženja kroz fazu "pročišćavanja" pošto sadrži retinoide. Krema dolazi u tubi od 30 ml i košta oko 1600 dinara. Više o kremi možete pročitati ovde.





Avene Cleanance K je blaža verzija Triacnala. U osnovi ove kreme su AHA i BHA (Alfa i beta hidroksilne kiseline) koje vrše blagi piling kože i na taj način eliminiše bubuljice i izbeljuje fleke.  I jedna i druga krema mogu da se koriste za ciljano uklanjanje bubuljica, samo treba biti oprezan ako se do sada niste susreli sa voćnim kiselinama. Obavezno je korišćenje kreme preko noći i na jesen/zimu, kada nema sunca. Dolazi u tubi od 40 ml i košta oko 1500 dinara.


Clindasome gel 1% - Mislim da ne postoji osoba kojoj ovaj gel nije pomagao. Jako brzo se vide rezultati. Jedina mana ovog gela je što koža u jednom trenutku postaje prezasićena (najčešće posle mesec dana) i neće više da reaguje. Preporučujem ga svima. Dolazi u tubici od 20gr i čini mi se da je bio 300-400 dinara.


Cinkova pasta - Ova krema (pasta) je isključivo za one koji imaju problem sa povremenim izlaženjem bubuljica. Krema će ih zasušiti i one će kroz par dana nestati. Možete ih naći u apotekama po ceni od 200-300 dinara.




Babylove krema sa cinkom i ekstraktom kamilice - Slična priča kao i sa cinkovom pastom (sadrži i ova cink, zar ne? :D ). Ja sam sa ovom kremom imala malo više uspeha nego sa cinkovom pastom pa je zato i pominjem. Krema je jako gusta i nanosi se ciljano na bubuljicu/bubuljice. Ako nemate baš neki veći problem, mislim da će vam pomoći. Ova dolazi u pakovanju od 150ml i košta oko 300 i nešto dinara. Takođe imate i mini pakovanje ove kreme koja košta oko 100 dinara.




Ovo je bila moja lista najboljih krema protiv bubuljica. Neke kreme su mi više odgovarale, neke manje, ali baš zato sam i htela da vam pokažem ovu listu. Verujem da ovde svako može da nađe nešto za sebe.



Follow

Da li ste probale neke od ovih krema? Kakvi su bili vaši utisci? Imate li preporuku za neku efikasnu kremu protiv bubuljica?

 *Slike su preuzete sa interneta